nedeľa 6. januára 2019

Pšenový nákyp s tvarohom

Pšenový nákyp s tvarohom - recept
300 g pšena
štipka soli
250 g hrudkovitého mäkkého tvarohu
5 - 6 PL javorového sirupu podľa chuti
2 - 3 hrste nahrubo nasekaných orechov
1 - 3 hrste hrozienok
1 vajce
mletá škorica podľa chuti
2 jablká nastrúhané nahrubo
1 - 2 PL olivového oleja
maslo a kukuričná strúhanka

Hrozienka namočíme do rumu alebo vody a necháme stáť, kým si pripravíme pšeno a tvaroh.
Pšeno preberieme od prípadných nečistôt, dáme na hustejšie sitko a v menšom hrnci ho prelejeme vriacou vodou, premiešame a vodu zlejeme. Takto opakujeme ešte trikrát, aby sa odstránila horkosť. Sparené pšeno zalejeme 1,5-násobným objemom horúcej vody, pridáme štipku soli a 1 - 2 PL javorového sirupu. Premiešame a varíme 7 - 10 minút, odstavíme a pod pokrievkou necháme dôjsť asi 10 minút, kým všetká tekutina nevsiakne do pšena. Potom premiešame a necháme mierne vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s vajíčkom, javorovým sirupom, pridáme orechy, hrozienka, jablká, ochutíme škoricou a všetko spolu dobre premiešame.
Pšeno zmiešame s pripraveným tvarom, pokvapkáme olejom a zľahla premiešame.
Zapekaciu misu potrieme maslom, vysypeme strúhankou a rovnomerne navrstvíme pšenovú zmes. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme asi 30 - 40 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pšenový nákyp s tvarohom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore