pondelok 11. februára 2019

Kefírové placky

Kefírové placky - recept
500 ml kefíru
500 - 600 g hladkej špaldovej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1 vajce
3 PL olivového oleja
morská soľ

Plnka:
400 g uvarených zemiakov v šupke
kôpor, petržlenová vňať
2 - 3 strúčiky cesnaku podľa chuti
morská soľ

Kefír dôkladne zmiešame so sódou bikarbónou, soľou, vajíčkom a olejom. Potom do tejto zmesi pomaly pridávame preosiatu múku a metličkou vymiešame dohladka. Keď zmes už nemôžeme miešať metličkou, cesto vypracujeme rukami a malo by sa mierne lepiť na prsty. Hotové cesto zvrchu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme stáť 10 minút.

Zatiaľ si pripravíme zemiakovú plnku: Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, kôpor, petržlenovú vňať a dôkladne vymiešame. Ak treba môžeme osoliť a okoreniť.

Odležané cesto si rozdelíme na 8 - 9 dielov a každý na poriadne pomúčenej doske opatrne rozvaľkáme do tvaru placky, ktorá by mala byť hrubá asi 1 cm. Do stredu každej placky dáme zemiakovo-bylinkovú plnku a okraje cesta vytiahneme do stredu a dôkladne uzatvoríme, ako keby sme robili buchty. A opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky. Takto pripravené placky pečieme na troche olivového oleja z obidvoch strán. Pečieme ich trocha dlhšie, aby sa prepiekli aj zvnútra, aby plnka nebola surová.
Podávame so smotanovo-cesnakovým dressingom, prípadne potrieme cesnakom a polejeme rozpusteným maslom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Placky môžeme naplniť aj strúhaným syrom alebo najemno nasekaným špenátom zmiešaným so syrom lúčina a nadrobno nakrájanou šunkou.
Takýmto múčnym a vyprážaným jedlám sa snažíme vyhýbať, ale raz za čas si treba dopriať aj takúto dobrotu.
Kefírové placky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore