štvrtok 28. marca 2019

Kapustové zemiaky

Kapustové zemiaky - recept
zemiaky
domáca kyslá kapusta
tenké plátky domácej slaniny
1 - 2 ks domácej klobásy
morská soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie, mletá rasca
oregano

Na dno pekáča tesne vedľa seba poukladáme tenké plátky údenej slaniny (alebo potrieme olejom a posypeme kukuričnou strúhankou), na to navrstvíme vyžmýkanú kyslú kapustu. Na kapustu dáme domácu klobásu nakrájanú na kolieska a na vrch očistené surové zemiaky tiež nakrájané na kolieska. Jemne ich osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou, grilovacím korením a oreganom. Podlejeme trochou šťavy z kapusty, navrch dáme kúsky masla a prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 45 minút.
Hotové jedlo je chutné a šťavnaté.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kapustové zemiaky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore