Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 20. júna 2019

Mrkvové fašírky

Mrkvové fašírky - recept
2 – 3 väčšie mrkvy
1 mladá cuketa
2 – 3 PL špaldovej polohrubej múky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 vajce
1 strúčik cesnaku
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská soľ
jemná kukuričná strúhanka
olivový olej

Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame.
Cuketu nastrúhame nahrubo, jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu stáť, aby pustila vodu. Potom ju vyžmýkame a dáme k nastrúhanej mrkve.
K zelenine pridáme pretlačený strúčik cesnaku, vajíčko, múku a ochutíme koreninami. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Hotovú zmes dáme na noc do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili. Na druhý deň zo zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Mrkvové fašírky zvrchu potrieme olejom a vo vyhriatej rúre na 180 – 190°C pečieme cca 20 minút. Potom ich vyberieme, opäť potrieme olejom, otočíme, vložíme späť do rúry a dopečieme.
Podávame zo zemiakovou kašou, jogurtovým dipom (podľa chuti) a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Fašírky môžeme aj vypražiť na rozpálenom oleji. Položíme na papierovú kuchynskú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Mrkvové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore