Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 12. augusta 2019

Plnený patizón

Plnený patizón - recept
3 patizóny
cca 1370 g vykostených kuracích stehien
1 väčšia nadrobno nakrájaná cibuľa
1 - 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
2 mrkvy nastrúhané nahrubo
1 vajce
nahrubo nastrúhaný čerstvý ovčí syr
olivový olej
sušené oregano, mleté čierne korenie
korenie garam masala, morská soľ
grilovacie korenie, mletý muškátový oriešok

Patizóny umyjeme, osušíme, odrežeme vŕšok a stred vydlabeme lyžičkou. Potom jemne osolíme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180 - 190°C, aby zmäkol.
Na malom množstve oleja speníme cibuľu, pridáme posekanú dužinu patizónu, mrkvu a krátko podusíme. Potom pridáme plátky cesnaku, na kocky nakrájané mäso, ochutíme soľou a koreninami (okrem oregana a muškátového orieška). Za občasného miešania dusíme domäkka. Odstavíme necháme mierne prechladnúť, pridáme vajíčko, trochu syra, oregano, muškátový oriešok a dôkladne premiešame. Ak treba dochutíme soľou a koreninami.
Patizóny vyberieme z rúry (ak sa na dne vytvorila voda, tak ju opatrne vylejeme), naplníme pripravenou mäsovou plnkou, posypeme syrom a pri teplote 200°C pečieme 30 - 40 minút podľa veľkosti patizónov.
Podávame samostatne s ľadovým šalátom, prípadne s rôzne upravenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Plnený patizón - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore