Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 2. decembra 2019

Syrovo-jablkové pirohy

Syrovo-jablkové pirohy - recept
120 g čerstvého ovčieho syra alebo eidam
150 g masla
260 g hladkej špaldovej múky
štvrť lyžičky soli
3 - 5 PL studenej vody podľa potreby
1 - 2 štipky prášku do pečiva

Náplň:
2 - 3 väčšie jablká
škoricový cukor
mletá škorica
mlieko alebo bielok na potretie

Syr najemno nastrúhame. Múku preosejeme, pridáme soľ, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme nakrájané studené maslo a rukami zmiešame na mrveničku. Potom pridáme syr, premiešame, pridáme 3 lyžice vody a vypracujeme hladké, nelepivé a elastické cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 - 45 minút.
Zatiaľ si pripravíme náplň: Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Podľa chuti ochutíme škoricovým cukrom a škoricou. Ak sú jablká kyslejšie môžeme osladiť trstinovým cukrom.
Vychladené cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3- 4 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Každé koliesko ešte rukami trochu roztlačíme a do stredu navrstvíme trochu ochutených jabĺk. Preložíme, okraje dobre spojíme a vznikne nám tvar pirohov.
Pirohy ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich bielkom alebo mliekom, posypeme trstinovým cukrom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme dozlatista cca 20 - 25 minút.
Necháme vychladnúť a prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Poviete si, že syr a jablká nemôžu ísť dokopy? Mýlite sa! Táto nezvyčajná kombinácia je chutná a krásne voňavá. S týmto syrovým cestom sa dobre pracuje a môžete ho využiť na prípravu rôznych sladkých ale aj slaných dobrôt.
Syrovo-jablkové pirohy - recepty

2 komentárov:

Gastromarket

Výborný recept s použitím teplovzdušnej rúry, určite to vyskúšame aj u nás vo firme :). S pozdravom GM

Maria

Ďakujem za komentár a som rada, že v mori web receptov vás zaujal práve ten môj. Ja som tento recept našla na jednej ruskej web stránke. Zaujala ma nezvyčajná kombinácia surovín, tak som si povedala vyskúšaj a uvidíš, čo z toho bude. Po upečení milo prekvapená - výborné.


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore