Orechovo-oblátkové rezy
1 bal. tortové oblátky (8 ks)
150 g kryštálového cukru (podľa chuti)
250 g Cery
250 g mletých vlašských orechov
200 ml mlieka
1 lyžica kakaa
toto variť dozhustnutia
150 g kryštálového cukru (podľa chuti)
250 g Cery
250 g mletých vlašských orechov
200 ml mlieka
1 lyžica kakaa
toto variť dozhustnutia
Potom do toho, pridáme 1 lyžičku zrnkovej kávy, 2 lyžice rumu a za stáleho miešania ešte chvíľu povaríme. Odstavíme z ohňa a orechovú plnku za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť, ktorou potom natrieme pripravené tortové oblátky. Naplnené oblátky zaťažíme a necháme odležať cca 24 hodín. Na druhý deň pokrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Pre krajší efekt konce koláčika môžme namočiť do čokoládovej polevy a posypať mletými orechmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Sú to také Grilážky pod iným názvom, ktoré sú naplnené výbornou orechovou plnkou. U nás doma sú veľmi obľúbené a na vianočné a veľkonočné sviatky nesmú chýbať na stole.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára