štvrtok, 28. januára 2010

Tvarohová žemľovka

Tvarohová žemľovka - recept
2 vianočky
200 - 300 ml mlieka
4 vajcia
4 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna

Plnka:
2 kocky tvarohu ( po 250 g)
1 vanilínový cukor
2 - 3 jablká
150 g masla
strúhanka

Vianočku pokrájame na plátky.
Štyri žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami práškového cukru a 1 vanilínovým cukrom do peny. Pridáme strúhanú citrónovú kôru a znova premiešame. Pridáme mlieko a zmes dobre rozmiešame. Do tejto zmesi namáčame vianočku.

Plnka: Tvaroh vymiešame s 1 vanilínovým cukrom.
Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a pridáme k tvarohu.

Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Do misy dáme namočenú a vyžmýkanú vianočku, na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a takto urobíme dve vrstvy. Zakončíme vianočkou, ktorú potrieme maslom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a zapekáme cca 25 - 30 minút
Sneh: Zo štyroch bielkov a dvoch lyžíc práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Asi 5 minút pred koncom pečenia potrieme žemľovku snehom a zapečieme dohneda. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Hrianková tvarohová žemľovka
Tvarohová žemľovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore