štvrtok, 15. apríla 2010

Kalerábová polievka

Kalerábová polievka - recept
500 g kalerábu
100 g mäkkej salámy
1 mrkva
50 g masla
1 veľká cibuľa
sušené hríby
2 PL hladkej múky
3 l vody
mletá červená paprika
soľ, petržlenová vňať

Na masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme vopred namočené a scedené hríby (asi 3 lyžice), posypeme paprikou, múkou a premiešame. Chvíľu popražíme, zalejeme vodou, rozmiešame, pridáme očistený, na kocky pokrájaný kaleráb, očistenú mrkvu postrúhamú na hrubom strúhadle, osolíme a varíme do mäkka.
Na troche oleja krátko opražíme na kocky pokrájanú salámu a pridáme do polievky. Chvíľu povaríme a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Doba prípravy:
Kalerábová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore