Jahodové koláčiky
300 g hladkej múky
150 g jemného tvarohu
100 ml mlieka
100 ml oleja
3 lyžice práškového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkového cukru
štipka soli
Plnka:
500 g jahôd
100 g kryštálového cukru
2,5 dl vody
1 balíček krémového prášku Zlatý klas
3 lyžice detskej krupice
150 g jemného tvarohu
100 ml mlieka
100 ml oleja
3 lyžice práškového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkového cukru
štipka soli
Plnka:
500 g jahôd
100 g kryštálového cukru
2,5 dl vody
1 balíček krémového prášku Zlatý klas
3 lyžice detskej krupice
Najprv si pripravíme plnku: Jahody očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Z vody a cukru uvaríme sirup, pridáme cca 100 g jahôd a necháme ich rozvariť. Za stáleho miešania pridáme rozmiešaný v troche vody Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Ostatné jahody posypeme detskou krupicou a vmiešame do uvarenej kaše.
Potom si pripravíme cesto: Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme dohladka, rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm. Do stredu dáme kôpku jahodovej plnky a okraje prstami trocha nadvihneme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre 170°C pečieme asi 20 až 25 minút. Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Namiesto jahôd môžeme použiť aj iné ovocie.
Podobný recept: Ovocné tašky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára