streda, 3. novembra 2010

Fazuľová nátierka

Fazuľová nátierka - recept
200 g bielej fazule
2 PL rastlinného masla
3 strúčiky cesnaku
1 postrúhaná cibuľa
2 sladkokyslé uhorky
2 až 3 PL bieleho jogurtu
olej, soľ, mleté čierne korenie
petržlenová alebo zelerová vňať

Deň vpred namočíme fazuľu, potom ju uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky a pridáme maslo, prelisované strúčiky cesnaku, postrúhanú cibuľu opraženú na troche oleja, nadrobno nakrájané uhorky a jogurt. Z takto pripravených surovín dôkladne vymiešame nátierku a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nátierku dáme na pár hodím do chladu, aby sa chute spojili. Natierame na chlieb, pečivo alebo hrianku opraženú na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou.
Doba prípravy:

Poznámka: Vodu z uvarenej fazule môžeme použiť na zeleninovú polievku.
Fazuľová nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore