streda, 17. novembra 2010

Filety z kapra so zemiakovým pyré

Filety z kapra so zemiakovým pyré - recept
800 g filé z kapra
soľ, olej
mleté čierne korenie
hladká múka
mletá červená paprika
2 väčšie paradajky
2 strúčiky cesnaku
3 mrkvy
2 petržleny
4 kolieska citrónu bez šupky

Filety z kapra pokrájame na plátky široké 4 cm. osolíme, okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou. V panvici na horúcom oleji porcie ryby najprv opečieme zo strany kože, potom obrátime a opečieme aj z druhej strany. Upečenú rybu necháme na teplom mieste.
Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cesnak pretlačíme a paradajky nakrájame na mesiačiky. Olej čo nám ostal na panvici zmiešame s kúskom masla pridáme paradajky, pripravenú zeleninu, kolieska citrónu premiešame a dusíme do polomäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením pripadne vegetou.
Upečené porcie ryby podávame so zemiakovým pyré a obložíme s dusenou zeleninou.

Zemiakové pyré
600 g zemiakov
1,5 dl mlieka
100 g masla, soľ a muškátový orech

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v posolenej vode. Precedíme a pretlačíme. S horúcim mliekom dohladka vyšľaháme a premiešame so studeným maslom, pridáme podľa chuti muškátový orech a znova premiešame.
Doba prípravy:
Filety z kapra so zemiakovým pyré - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2012. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore