streda, 17. novembra 2010

Filety z kapra so zemiakovým pyré

Filety z kapra so zemiakovým pyré - recept
800 g filé z kapra
soľ, olej
mleté čierne korenie
hladká múka
mletá červená paprika
2 menšie šalotky
2 väčšie paradajky zbavené šupky
2 strúčiky cesnaku
3 mrkvy, kúsok masla
2 petržleny
4 kolieska citróna bez šupky

Filety z kapra pokrájame na plátky široké 4 cm. osolíme, okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou. V panvici na horúcom oleji porcie ryby najprv opečieme zo strany kože, potom obrátime a opečieme aj z druhej strany. Upečenú rybu odložíme na teplé miesto.
Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cesnak pretlačíme a paradajky nakrájame na mesiačiky.
Olej čo nám ostal na panvici z ryby precedíme cez husté sitko do druhej panvice a zmiešame s kúskom masla. Pridáme nadrobno nasekané šalotky a chvíľu restujeme. Pridáme mrkvu, petržlen, paradajky, cesnak, kolieska citróna, premiešame a dusíme do polomäkka alebo domäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne vegetou.
Upečené porcie ryby podávame so zemiakovým pyré a obložíme dusenou zeleninou.

Zemiakové pyré
600 g zemiakov
150 ml mlieka
100 g masla, soľ a muškátový orech

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Precedíme a pretlačíme so studeným maslo. Podľa potreby prilejeme horúce mlieko a dohladka vyšľaháme. Podľa chuti ochutíme muškátovým orieškom, prípadne soľou a znova premiešame.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Filety z kapra so zemiakovým pyré - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore