pondelok, 6. decembra 2010

Karfiol ako mozoček

Karfiol ako mozoček - recept
500 g karfiolu
1 cibuľa
4 vajcia
3 - 4 PL oleja
soľ, mletá červená paprika
mleté čierne korenie
trochu rasce
pažítka alebo petržlenová vňať

Karfiol uvaríme v osolenej vode s rascou domäkka.
Kým sa varí karfiol, na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu. Uvarený karfiol scedíme, nožom posekáme nadrobno, pridáme k cibuli, spolu popražíme a zalejeme vajíčkami rozmiešanými so soľou, troškou mletej papriky, korenia a premiešame, kým sa vajíčka zrazia. Nakoniec posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Na obmenu receptu namiesto karfiolu použijeme 500 g brokolice a pripravíme si to takto: jednu cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masle, primiešame umytú brokolicu nakrájanú nadrobno a krátko podusíme. Pridáme 200 g údeného tofu nakrájaného na kocky, spolu popražíme, potom zalejeme piatimi rozšľahanými vajíčkami, osolíme a za stáleho miešania dusíme, kým sa vajíčka nezrazia.
Karfiol ako mozoček - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore