utorok, 18. januára 2011

Zemiaková roláda

Zemiaková roláda - recept

450 g údeného mäsa
100 g tvrdého syra
220 g hladkej múky
5 zemiakov
6 vajec, soľ
mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame, pridáme múku, 1 vajíčko, soľ a urobíme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Údené mäso zomelieme, podľa chuti okoreníme, pridáme petržlenovú vňať dobre premiešame a rozložíme na cesto. Zvyšné vajíčka uvaríme na tvrdo pokrájame na kolieska a uložíme ako ďalšiu vrstvu na zomleté mäso. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. Cesto zvinieme do rolády, zabalíme do obrúska, konce zviažeme a vo vriacej vode varíme 20 minút. Po uvarení rozbalíme a pokrájame. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s uhorkou, prípadne s brusnicovým kompótom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Do údeného mletého mäsa si môžeme pridať 4 PL ovsených vločiek, ktoré zalejeme s 150 ml horúcim zeleninovým bujónom a necháme napučať, pridáme 1 vajíčko, ochutíme a dôkladne vymiešame.
Zemiaková roláda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore