sobota, 7. mája 2011

Domáce punčové rezy

Domáce punčové rezy - recept
Cesto:
320 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
300 g kryštálového cukru
8 vajec
100 ml oleja
100 ml vody

Náplň:
500 g detských piškót
150 g kryštálového cukru
400 ml vody
100 ml malinového sirupu
1/2 flaštičky punčová aróma
červené potravinárske farbivo
džem - jahodový, marhuľový...
1 sáčok punčová poleva - polotovar

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zašľahávame olej. Takto pripravené cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dve piškóty (plech vystelieme papierom na pečenie). Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 5 až 8 minút. Po vychladnutí obidva piškóty potrieme džemom. Na jednu piškótu navrstvíme punčovú náplň najlepšie rukou a prikryjeme druhou piškótou džemom k punčovej náplni. Takto pripravený koláč prikryjeme vymasteným papierom na pečenie, dobre zaťažíme a necháme do druhého dňa stáť. Na druhý deň koláč potrieme punčovou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na obdĺžniky.
Pripravíme si punčovú náplň: Vodu necháme zovrieť, pridáme cukor, ktorý necháme rozpustiť, pridáme malinový sirup, punčovú arómu, trochu červeného farbiva a premiešame. Nálev necháme trochu vychladnúť.
Piškóty dáme do misky, ktoré zalejeme vlažným nálevom a dobre premiešame najlepšie rukou (ak sa nám zdá, že zmes je moc kašovitá, pridáme trochu piškót).
Doba prípravy:

Pozrite si tiež recept na: Punčový zákusok
Domáce punčové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore