Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 7. augusta 2012

Zapekaná cuketa

Zapekaná cuketa - recept
1 stredne veľká tekvica
1 malá cuketa
1 hrnček ryže
1 cibuľa
200 g šampiňónov
400 g mletého bravčového mäsa
3 strúčiky cesnaku
200 ml sladkej smotany
2 PL kyslej smotany
1 vajce
100 g strúhaného syra
soľ, vegeta, mleté čierne korenie
olivový olej

Ryžu preberieme, premyjeme a necháme v sitku odkvapkať. V širšom hrnci ju opražíme na troche olivového oleja, osolíme a zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody. Prikryjeme a pri nízkej teplote varíme domäkka asi 15 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Tekvicu ošúpeme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme na polovice. Zo stredu vydlabeme jadierka a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme k vychladnutej ryži, ochutíme vegetou a premiešame.
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno, krátko speníme na oleji a pridáme očistené a pokrájané šampiňóny. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme mleté mäso, dobre premiešame, osolíme a okoreníme. Prikryjeme a za občasného miešania restujeme asi 15 minút. Pred koncom primiešame pretlačený cesnak.
Zapekaciu misu potrieme olejom, rozložíme polovicu ryže s tekvicou, dáme vrstvu mäsa a navrch opäť dáme zvyšnú ryžu s tekvicou. Prikryjeme alobalom vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 15 až 20 minút.
V miske rozšľaháme vajíčko s kyslou a sladkou smotanou a s postrúhaným syrom. Podľa chuti osolíme, okoreníme a polejeme zapečenú masu. Nakoniec navrch poukladáme tenké kolieska cukety. Odkryté vložíme späť do rúry a zapekáme 5 až 10 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekaná cuketa - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore