streda, 24. októbra 2012

Kuracie prsia v jablkovej omáčke

Kuracie prsia v jablkovej omáčke - recept
3 kuracie prsia
3 - 4 jablká
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie
kari korenie
gyros a grilovacie korenie
250 ml sladkej smotany (33%)
3 PL kyslej smotany (16%)
olivový olej, posekaná petržlenová vňať

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, necháme vcelku a ochutíme zmesou korenín. Necháme odpočívať asi 10 minút. Potom na troche oleja mäso opražíme z obidvoch strán domäkka.
Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, opečené mäso, podlejeme asi 120 ml vody, prikryjeme a dusíme 10 - 15 minút. Občas premiešame a ak treba podlejeme trochou vody. Odstavíme z ohňa, mäso vyberieme, k jablkám vlejeme najprv sladkú smotanu, potom kyslú smotanu a rozmixujeme. Omáčku ochutíme petržlenovou vňaťou a za stáleho miešania necháme krátko prejsť varom.
Mäso nakrájame na plátky, polejeme jablkovou omáčkou a podávame s ryžou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kuracie prsia v jablkovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore