Roláda s jablkovou plnkou
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL polohrubej múky
citrónová kôra z 1 citróna
5 PL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL polohrubej múky
citrónová kôra z 1 citróna
Plnka: 500 g strúhaných jabĺk 1 ČL mletej škorice 300 ml vody 2 krémové prášky Zlatý klas 2 - 3 PL kryštálového cukru 1 vanilínový cukor | Poleva: 100 g čokolády na varenie (52% kakaa) 60 - 70 g masla |
Najprv si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme lyžicu citrónovej šťavy a premiešame. V preosiatej múke rozmiešame nastrúhanú citrónovú kôru a postupne pridávame do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Upečené cesto ešte horúce natrieme vychladnutou jablkovou plnkou a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu polejeme čokoládovou polevou - čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.
Jablková plnka: Nahrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca a ochutíme lyžičkou mletej škorice.
Do 300 ml vody vsypeme Zlaté klasy, kryštálový a vanilínový cukor, dôkladne rozmiešame a vlejeme do hrnca k jablkám. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme lyžicu citrónovej šťavy a premiešame. V preosiatej múke rozmiešame nastrúhanú citrónovú kôru a postupne pridávame do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Upečené cesto ešte horúce natrieme vychladnutou jablkovou plnkou a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu polejeme čokoládovou polevou - čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.
Jablková plnka: Nahrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca a ochutíme lyžičkou mletej škorice.
Do 300 ml vody vsypeme Zlaté klasy, kryštálový a vanilínový cukor, dôkladne rozmiešame a vlejeme do hrnca k jablkám. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára