štvrtok, 7. marca 2013

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda - recept
5 vajec
100 g práškového cukru
2 PL vlažnej vody
100 g polohrubej múky
štipka soli

Plnka:
300 ml mlieka
2 PL polohrubej múky
2 - 3 ČL kakaa
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
100 g masla
100 g mliečnej čokolády
2 plátky želatíny

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vlažnú vodu a prešľaháme. Preosiatu múku zmiešame so štipkou soli a po lyžiciach pridávame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 8 - 10 minút.
Upečené cesto preložíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto zvinieme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: V mlieku dobre rozmiešame kakao, polohrubú múku a práškový cukor. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej kaše postupne pridávame 70 g zmäknutého masla a vyšľaháme na hladký krém. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s 30 g masla a necháme mierne vychladnúť.
Do chladného krému zašľaháme čokoládu. Nakoniec do plnky zamiešame želatínu pripravenú podľa návodu.
Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, potrieme časťou plnky a zvinieme do rolády. Zvyšnou plnkou potrieme povrch a boky rolády. Hotovú roládu odložíme na pár hodín do chladu stuhnúť.
Pokrájame na rovnaké kúsky a posypeme strúhanou bielou čokoládou.
Doba prípravy:
Čokoládová roláda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore