utorok 5. marca 2013

Ryžový nákyp

Ryžový nákyp - recept
350 g ryže
1 liter mlieka
2 vanilínové cukry
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
4 vajcia
50 g masla
2 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
1 veľký pohár vykôstkovaných kompótových višní

Ryžu premyjeme, nasypeme do hlbšieho hrnca, zalejeme mliekom a na miernom ohni varíme domäkka. Počas varenia občas premiešame.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Uvarenú ryžu necháme mierne vychladnúť a vmiešame vanilínový a práškový cukor. Potom postupne vmiešame žĺtky, maslo a scedené višne. Nakoniec pridáme polovicu vyšľahaného snehu a spolu premiešame.
Zapekaciu misu potrieme maslom a naplníme ryžou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 35 - 40 minút. Zvyšný sneh prešľaháme, roztrieme ho na nákyp, vložíme späť do rúry a pri teplote 160°C necháme zapiecť cca 5 - 10 minút.
Hotový nákyp pokrájame na porcie a polejeme šťavou z kompótu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobné recepty: Ryžový nákyp s tvarohom a Ryžový nákyp s mrkvou a ananásom
Ryžový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore