streda, 7. augusta 2013

Smotanové zemiaky

Smotanové zemiaky - recept
800 g očistených zemiakov
soľ, mleté čierne korenie
korenie na americké zemiaky
olivový olej
3 strúčiky cesnaku
cca 200 g strúhaného syra
250 ml sladkej smotany
2 vajcia

Očistené zemiaky umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.
Zapekaciu misku potrieme olejom a rozložíme vrstvu zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom. Poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov a celý postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny okrem syra. Nakoniec zalejeme ochutenou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka, roztlačený cesnak a zvyšný syr. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka, kým povrch nezozlatne cca 50 - 55 minút.
Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám alebo samostatne so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Smotanové zemiaky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore