Smotanové rezne s paradajkami
8 rezňov z kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, grilovacie korenie
200 g kyslej smotany (16%)
2 - 3 PL plnotučného mlieka
1 žĺtok
1 - 2 ČL hladkej múky
cca 60 g najemno strúhaného syra
petržlenová vňať
menšie paradajky
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, grilovacie korenie
200 g kyslej smotany (16%)
2 - 3 PL plnotučného mlieka
1 žĺtok
1 - 2 ČL hladkej múky
cca 60 g najemno strúhaného syra
petržlenová vňať
menšie paradajky
olivový olej
Kuracie rezne mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením a mletou rascou.
V panvici rozpálime malé množstvo oleja, na ktorom mäso opečieme z obidvoch strán a potom ho rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
Paradajky umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska.
Kyslú smotanu zmiešame so žĺtkom, s mliekom a s hladkou múkou. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame petržlenovú vňať s nastrúhaným syrom. Touto smotanovou zmesou potrieme pripravené mäso v mise, poukladáme kolieska paradajky, ktoré polejeme zvyšnou smotanovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 30 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Doba prípravy: V panvici rozpálime malé množstvo oleja, na ktorom mäso opečieme z obidvoch strán a potom ho rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
Paradajky umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska.
Kyslú smotanu zmiešame so žĺtkom, s mliekom a s hladkou múkou. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame petržlenovú vňať s nastrúhaným syrom. Touto smotanovou zmesou potrieme pripravené mäso v mise, poukladáme kolieska paradajky, ktoré polejeme zvyšnou smotanovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 30 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára