utorok, 22. októbra 2013

Zeleninové lazane

Zeleninové lazane - recept
9 plátkov lazaní
400 - 500 g miešanej zeleniny
zeleninový vývar
40 g masla
2 PL hladkej múky
850 ml mlieka
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie
muškátový oriešok
1 žĺtok
140 g tvrdého syra

Miešanú zeleninu uvaríme v zeleninovom vývare a scedíme.
V menšom hrnci rozpustíme maslo, prisypeme hladkú múku, ktorú opražíme a za stáleho miešania prilejeme mlieko. Vymiešame dohladka a necháme zhustnúť. Odstavíme, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, vmiešame žĺtok a asi 30 g najemno strúhaného syra. Miešame, kým sa syr nerozpustí.
Dno zapekacej misy potrieme trochou oleja, dáme bešamel a položíme tri pláty lazaní. Lazane potrieme bešamelom, rozložíme polovicu miešanej zeleniny, ktorú polejeme bešamelom a posypeme strúhaným syrom. Postup zopakujeme ešte raz a vrstvenie ukončíme plátkami lazaní. Na povrchu ich potrieme zvyšným bešamelom a strúhaným syrom. Pokvapkáme rozpusteným maslom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 40 minút. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zeleninové lazane - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore