Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 21. januára 2014

Morčacia roláda so zeleninovou plnkou

Morčacia roláda so zeleninovou plnkou - recept
1 kg morčacích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
kremžská horčica
olivový olej
pór
6 - 7 šampiňónov
mletá rasca
cca 100 ml suchého bieleho vína
cca 100 ml sladkej smotany
mletá sladká červená paprika

Zeleninová plnka:
1 cvikla
1 väčšia mrkva
pór, štipka soli
1 - 2 PL strúhaného chrenu

Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájaný pór. Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré osolíme a posypeme mletou rascou. Za občasného miešania udusíme domäkka.
Príprava zeleninovej plnky: Zeleninu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame, pór nakrájame nadrobno a spolu premiešame so štipkou soli (môžeme pokvapkať olivovým olejom a citrónovou šťavou).
Morčacie prsia narežeme tak, že dávame pozor, aby v strede ostali vcelku a po otvorení nám vznikne dostatočne veľký plát na plnenie. Osolíme, okoreníme a potrieme kremžskou horčicou. Udusené šampiňóny rozložíme na plát mäsa, ktoré prikryjeme zeleninovou plnkou. Mäso zvinieme, previažeme potravinárskou bielou niťou alebo upevníme špáradlom, prípadne grilovacou ihlou. Preložíme do vymasteného pekáča, polejeme smotanou, do ktorej sme pridali víno. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 190°C pečieme domäkka cca 30 - 40 minút (počas pečenia polievame výpekom). Keď je už mäso mäkké, tak ho vyberieme a posypeme mletou červenou paprikou. Odkryté vložíme späť do rúry a krátko zapečieme.
Pred podávaním odstránime niť, ostrým nožom pokrájame na úhľadné plátky, ktoré polejeme výpekom a podávame so zemiakmi, s ryžou a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Morčacia roláda so zeleninovou plnkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore