pondelok, 17. marca 2014

Dusená panenka so zeleninou

Dusená panenka so zeleninou - recept
500 - 600 g bravčovej panenky
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
olivový olej
300 - 400 g koreňovej zeleniny
1 menšia cibuľa
70 ml suchého červeného vína
mäsový vývar
250 ml šľahačkovej smotany
1 - 2 PL najemno strúhaného chrenu

Bravčovú panenku necháme v celku, ktorú osolíme, okoreníme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme zeleninu pokrájanú na kocky, osolíme a všetko spolu opekáme asi 5 - 10 minút. Potom zalejeme mäsovým vývarom, červeným vínom, privedieme do varu, pridáme opečené mäso, prikryjeme a dusíme domäkka. Udusené mäso vyberieme a šťavu aj so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme smotanu, pridáme čerstvo nastrúhaný chren, za stáleho miešania privedieme do varu a zredukujeme. Nakoniec podľa potreby ochutíme soľou, korením, prípadne vegetou.
Mäso nakrájame na plátky polejeme omáčkou a podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Dusená panenka so zeleninou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore