sobota, 19. apríla 2014

Zapekaná tilapia so špenátom a zemiakmi

Zapekaná tilapia so špenátom a zemiakmi - recept
500 g tilapie
citrónová šťava
korenie na ryby
500 - 600 g zemiakov
125 g čerstvého baby špenátu
cca 50 g masla
cca 50 g celozrnnej múky (jemne mletej)
500 ml mlieka
cca 20 g mandľových lupienok
kôpor, soľ, mleté biele korenie
muškátový oriešok
125 g mozzarelly

Zemiaky krátko povaríme v šupke, schladíme a olúpeme. Nakrájame na tenšie kolieska.
Pripravíme si bešamelovú omáčku - na masle osmažíme múku, prilejeme mlieko a za stáleho miešania necháme zhustnúť, kým omáčka nezostane krémová. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Chvíľu povaríme a odstavíme.
Ryby umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom osolíme a posypeme korením na ryby.
Zapekaciu misu potrieme maslom. Na jej dno poukladáme väčšiu časť zemiakov, ktoré osolíme, prelejeme tretinou bešamelovej omáčky a posypeme najemno nasekaným kôprom. Ochutené porcie ryby poukladáme na zemiaky a posypeme kôprom.
Umytý a odkvapkaný špenát rozdelíme na ryby. Mandle opečieme na suchej panvici a nasypeme na špenát. Osolíme a prelejeme omáčkou. Na poslednú vrstvu poukladáme zvyšné zemiaky, ktoré osolíme a prelejeme zvyšným bešamelom. Navrch dáme kúsky syra a pri teplote 180°C zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Chutné a zdravé jedlo.
Doba prípravy:
Zapekaná tilapia so špenátom a zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore