piatok, 7. novembra 2014

Hrianková tvarohová žemľovka

Hrianková tvarohová žemľovka - recept
celozrnný hriankový chlieb
6 - 8 vajec
750 g hrudkového tvarohu
3 vanilínové cukry
8 PL trstinového cukru (podľa chuti)
1 krémový prášok Zlatý klas
1 veľký pohár marhuľového kompótu
550 ml mlieka
strúhaná citrónová kôra
cca 100 g masla

Tvaroh ochutíme 2 balíčkami vanilínového cukru, pridáme Zlatý klas, cca 40 g zmäknutého masla, 2 žĺtky a nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z 2 bielkov a 2 PL trstinového cukru. Do ochuteného tvarohu zamiešame scedený kompót.
Zo zvyšných vajec oddelíme žĺtky, dáme ich do misy, pridáme citrónovú kôru, 1 vanilínový cukor, 2 PL trstinového cukru, prilejeme mlieko a dobre premiešame.
Polovicu hriankového chleba namočíme do ochuteného mlieka, jemne vyžmýkame a uložíme do maslom vymasteného pekáča. Na plátky chleba rovnomerne natrieme ochutený tvaroh a uložíme zvyšné plátky chleba namočeného v mlieku. Zvyšným žĺtkovým mliekom prelejeme žemľovku a pokvapkáme zvyšným rozpusteným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C zapekáme 30 - 40 minút.
Z bielkov a zo zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý natrieme na povrch žemľovky. Teplotu znížime na 160°C a dopečieme dozlatista cca 10 - 12 minút.
Jednoduché, rýchle a chutné. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Tvarohová žemľovka
Hrianková tvarohová žemľovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore