utorok 5. februára 2019

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny - recept
100 g hladkej špaldovej múky
100 g polohrubej špaldovej múky
70 g trstinového práškového cukru
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna
1 - 2 ČL kakaa
cca 1 ČL mletej škorice
štipka soli
2 vajcia
150 ml mlieka
1 vanilkový cukor
120 g masla
2 - 3 hrušky
citrónová šťava a kúsok celej škorice

Najprv si pripravíme hrušky, ktoré umyjeme, ošúpeme a odstránime jadierka. Vložíme do studenej vody, pridáme citrónovú šťavu, 2 ČL trstinového cukru, kúsok celej škorice a varíme domäkka. Potom ich scedíme a na sitku necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom pokrájame na malé kocky.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíkmi.
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
Do jednej misky preosejeme obidve múky, prášok do pečiva, práškový cukor, kakao, škoricu, pridáme štipku soli, citrónovú kôru a kuchynskou metličkou premiešame.
V druhej miske dôkladne zmiešame mlieko, vanilkový cukor, vajíčka a vlažné maslo. Tekutú zmes vlejeme do sypkej zmesi a metličkou vymiešame hladké cesto (čím kratšie sa cesto mieša, tým je nadýchanejšie). Nakoniec pridáme nakrájané hrušky a zľahka zamiešame. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíkov na muffiny a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 20 minút, treba skúšať špajdľou. Po miernom vychladnutí vyberieme muffiny z plechu a na mriežke necháme vychladnúť. Vychladnuté muffiny posypeme trstinovým práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou, prípadne citrónovou polevou.
Sú voňavé, tak nadýchané až sa rozplývajú na jazyku a nie sú veľmi sladké. Mňam!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Hruškové muffiny - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore