Fantastické rezy
200 g polohrubej múky
80 g práškového cukru
4 väčšie vajcia
10 lyžíc horúcej vody
1 prášok do pečiva
10 lyžíc oleja
1 ČL kakaa
ríbezľový džem
Krém:
750 ml mlieka
3 balíčky vanilkového pudingu
3 - 4 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
3 tégliky kyslej smotany (18% cca 600 - 700g)
220 g okrúhlych detských piškót
káva, rum
80 g práškového cukru
4 väčšie vajcia
10 lyžíc horúcej vody
1 prášok do pečiva
10 lyžíc oleja
1 ČL kakaa
ríbezľový džem
Krém:
750 ml mlieka
3 balíčky vanilkového pudingu
3 - 4 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
3 tégliky kyslej smotany (18% cca 600 - 700g)
220 g okrúhlych detských piškót
káva, rum
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme postupne olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 20 - 25 minút – až sa okraje cesta začnú oddeľovať od papiera koláč je upečený. Upečený korpus pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém: V mlieku uvaríme všetky tri balíčky pudingového prášku s cukrom a po vychladnutí postupne vmiešame kyslú smotanu.
Vychladnuté cesto potrieme džemom a potom polovicou krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s troškou rumu a navrch rozotrieme druhú polovicu krému. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladu stuhnúť (najlepšie cez noc). Potom nakrájame na úhľadné rezy.
Koláčik nie je veľmi sladký, je výborný, svieži, lahodný a príjemne sa rozplýva na jazyku. Vhodný na každú príležitosť.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Eskimo rezy
0 komentárov:
Zverejnenie komentára