Kapor na rozmaríne
kapor alebo pstruh
soľ,
1 citrón
mleté biele korenie
čerstvý rozmarín
petržlenová vňať, pažítka, kôpor
100 g masla
soľ,
1 citrón
mleté biele korenie
čerstvý rozmarín
petržlenová vňať, pažítka, kôpor
100 g masla
Vypitvanú rybu umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, z vonka aj z vnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku a kôpor posekáme a zmiešame. Ryby obalíme v bylinkách a na chladnom mieste necháme 60 minút. Potom vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme asi 20 minút, podľa veľkosti ryby. V polovici pečenia rybu obrátime. Podávame s opekanými zemiakmi.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára