streda, 10. marca 2010

Taliansky makovník

Taliansky makovník - recept
5 žĺtkov
150 g práškového cukru
120 g masla alebo Hery
1 vanilkový cukor
Tieto suroviny vyšľaháme a pridáme:
2,5 dl mlieka
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Všetko dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Plnka:
250 g mletého maku
100 g práškového cukru
2 lyžice oleja
2 dl vlažného mlieka

Na upečený horúci piškót natrieme makovú plnku.
Z 5 bielkov a 2 lyžicami práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý natrieme na makovú plnku a dáme to zapiecť.
Doba prípravy:
Taliansky makovník - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore