Taliansky makovník
5 žĺtkov
150 g práškového cukru
120 g masla
1 vanilkový cukor
Tieto suroviny vyšľaháme a pridáme:
250 ml mlieka
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Všetko dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 15 - 20 minút.
Plnka:
250 g mletého maku
100 g práškového cukru
2 lyžice oleja
200 ml vlažného mlieka
Na upečený horúci piškót natrieme makovú plnku.
Z 5 bielkov a 2 lyžicami práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý natrieme na makovú plnku a dáme to zapiecť.
Doba prípravy:
150 g práškového cukru
120 g masla
1 vanilkový cukor
Tieto suroviny vyšľaháme a pridáme:
250 ml mlieka
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Všetko dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 15 - 20 minút.
Plnka:
250 g mletého maku
100 g práškového cukru
2 lyžice oleja
200 ml vlažného mlieka
Na upečený horúci piškót natrieme makovú plnku.
Z 5 bielkov a 2 lyžicami práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý natrieme na makovú plnku a dáme to zapiecť.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára