štvrtok, 9. decembra 2010

Buchty na pare

Buchty na pare - recept
500 g polohrubej múky
250 ml mlieka
30 g droždia
2 lyžičky kryštálového cukru
75 g masla
štipka soli
1 vajce
džem
ovocie (jahody, čerešne, marhule...)
kakao, práškový cukor
maslo

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások.
Do preosiatej múky pridáme štipku soli, cukor, vajce, zmäknuté maslo, kvások a vypracujeme tuhšie cesto. Zakryjeme ho utierkou a v teple necháme nakysnúť.
Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Na každý dáme trocha džemu, kúsok umytého, odkvapkaného ovocia a sformujeme na buchty. Hotové necháme ešte chvíľu kysnúť.
Buchty paríme 10 minút. Pred podávaním ich pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme kakaom zmiešaným s cukrom.
Doba prípravy:
Buchty na pare - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore