Tvarohové guľky s čerešňami
250 g jemného tvarohu
150 g polohrubej múky
1 vajce, soľ
100 g práškového cukru
80 g strúhanky
80 g masla
500 g čerešní
150 g polohrubej múky
1 vajce, soľ
100 g práškového cukru
80 g strúhanky
80 g masla
500 g čerešní
Čerešne umyjeme a necháme odkvapkať.
Z múky, vajca, tvarohu a trošku soli vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a pokrájame na malé štvorce. Do každého zabalíme čerešňu a vytvarujeme guľky. Takto pripravené guľky dáme do vriacej trochu osolenej vody a keď vyplávajú v hrnci na povrch, povaríme ich ešte 2 až 3 minúty. Vyberieme ich sitkom, rozdelíme na taniere, posypeme opraženou strúhankou, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Doba prípravy: Z múky, vajca, tvarohu a trošku soli vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a pokrájame na malé štvorce. Do každého zabalíme čerešňu a vytvarujeme guľky. Takto pripravené guľky dáme do vriacej trochu osolenej vody a keď vyplávajú v hrnci na povrch, povaríme ich ešte 2 až 3 minúty. Vyberieme ich sitkom, rozdelíme na taniere, posypeme opraženou strúhankou, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Poznámka: Takto môžeme pripraviť jahodové aj slivkové knedličky. Na zmenu môžeme uvarené knedličky pokvapkať rozpusteným maslom, posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami a cukrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára