Šampiňónová omáčka
400 g sterilizovaných šampiňónov (aj s nálevom)
2 cibule
1 lyžička vegety
1/2 lyžičky rasce
trochu oleja
200 ml vody
250 ml sladkej smotany
250 ml kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky
2 cibule
1 lyžička vegety
1/2 lyžičky rasce
trochu oleja
200 ml vody
250 ml sladkej smotany
250 ml kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rascu a pokrájané šampiňóny, zalejeme vodou a časťou nálevu. Varíme asi 20 až 30 minút.
Smotany zmiešame, pridáme múku a urobíme hladkú zátrepku. Pomaly za stáleho miešania ju vylejeme na šampiňóny, dobre rozmiešame a ešte chvíľu povaríme.
Omáčku ochutíme soľou, vegetou, prípadne trochou citrónovej šťavy a horčice.
Podávame s knedľou. Želám dobrú chuť!
Doba prípravy: Smotany zmiešame, pridáme múku a urobíme hladkú zátrepku. Pomaly za stáleho miešania ju vylejeme na šampiňóny, dobre rozmiešame a ešte chvíľu povaríme.
Omáčku ochutíme soľou, vegetou, prípadne trochou citrónovej šťavy a horčice.
Podávame s knedľou. Želám dobrú chuť!
1 komentárov:
táto omácka musí byt úzasná, urcite skúsim
Zverejnenie komentára