pondelok, 26. apríla 2010

Šunkové rožky

Šunkové rožky - recept
Kvások:
1/2 balíčka droždia (21 g)
1 lyžička kryštálového cukru
50 ml vlažného mlieka
Cesto:
500 g hladkej múky
50 ml oleja
250 ml vlažnej vody
1 vajce
1/2 lyžičky cukru
1/2 lyžičky soli

Plnka:
200 g šunky, 150 g tvrdého strúhaného syra (Eidam)
Na potretie: Rama, 1 vajce

Z mlieka, cukru a rozmrveného droždia pripravíme kvások. Prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť.
Múku zmiešame so soľou, s cukrom, a vajíčkom, pridáme kvások, olej a asi 250 ml vlažnej vody a vymiesime na hladké vláčne cesto. Trošku ho poprášime múkou, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Každý kruh rozkrájame na 8 trojuholníkov. Na širšiu stranu trojuholníkov dáme po 1/2 šunkového plátku, posypeme strúhaným syrom, zvinieme smerom k špici a ohneme na tvar rožkov.
Rožky uložíme na vymastený plech (ďalej od seba) a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Potom ich potrieme rozpustenou Ramou s rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C upečieme do zlatožlta.
Doba prípravy:

Tip: Tieto rožky sú dobré aj so sladkou plnkou napr: s nutelou.
Šunkové rožky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore