pondelok 17. mája 2010

Kapustový pekáč

Kapustový pekáč - recept
1 kg zemiakov
2 - 3 domáce klobásy
200 g ryže
500 g kyslej kapusty
soľ, mletá rasca
1 kocka hovädzieho bujónu
olej na vymastenie pekáča

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Klobásu tiež nakrájame na kolieska.
Do vymasteného pekáča rozložíme zemiaky, ktoré osolíme, posypeme rascou a potom rozložíme kolieska klobásy. Rovnomerne posypeme premytou ryžou a zakryjeme kyslou kapustou.
Vo vode rozpustíme kocku bujónu a nalejeme ju do pekáča až po kapustu a vo vyhriatej rúre na 205°C pečieme domäkka približne 40 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tip: Na zmenu tohto receptu si môžeme pripraviť aj takto: Do vymasteného pekáča navrstvíme vyžmýkanú kyslú kapustu na ňu rozložíme na kolieska nakrájanú klobásu a na vrch dáme očistené surové zemiaky nakrájané na kolieska, osolíme, okoreníme, posypeme oreganom, grilovacím korením a pokvapkáme olejom. Prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sú zemiaky mäkké odkryjeme a dopečieme dočervena.
Kapustový pekáč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore