pondelok 9. mája 2011

Kurča vo vínovo-cibuľovej omáčke

Kurča vo vínovo-cibuľovej omáčke - recept
1 kurča
soľ, olej
grilovacie korenie
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
250 ml bieleho vína
1 lyžička maizeny
150 - 200 g tvrdého syra

Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej, mäso osolíme, posypeme grilovacím korením a zo všetkých strán ho opražíme. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, cibuľu nakrájanú na kolieska, zalejeme vínom, prikryjeme a dusíme takmer do mäkka. Potom kúsky mäsa vyberieme a poukladáme do pekáča. Šťavu rozmixujeme, zahustíme maizenou a vylejeme na mäso. Každý kúsok mäsa posypeme najemno strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Podávame s ryžou a s kompótom.
Doba prípravy:
Kurča vo vínovo-cibuľovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore