utorok, 27. septembra 2011

Zapečený baklažán

Zapečený baklažán - recept
2 väčšie baklažány
4 väčšie paradajky
200 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
2 ks syra s bielou plesňou alebo feta syr
100 g strúhaného syra
olej, strúhanka, soľ
citrónová šťava

Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, pokvapkáme ho citrónovou šťavou, osolíme a necháme odstáť. Potom z neho zlejeme vodu a osušíme papierovou utierkou.
Plech vymastíme olejom, vysypeme strúhankou a ukladáme naň kolieska baklažánu, na plátky nakrájané šampiňóny, paradajky a nakrájaný syr s bielou plesňou. Mierne osolíme a postup opakujeme dvakrát. Navrch druhej vrstvy dáme plátky cesnaku a posypeme strúhaným syrom. Dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 40 až 50 minút.
Po upečení necháme chvíľu odstáť. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu alebo samostatne s hriankou.
Doba prípravy:
Zapečený baklažán - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore