Slepačia polievka s bazalkovými knedličkami
1/2 sliepky alebo kuracie chrbty
4 mrkvy
2 petržleny
1/2 zeleru
1 menší kaleráb
1 malý pór
2 kocky slepačieho bujónu bez glutamánu
soľ, mleté biele korenie
čerstvá petržlenová vňať
Knedličky:
1 zväzok bazalky
250 g mäkkého tvarohu
100 g krupice
1 vajce
soľ, mleté korenie
muškátový oriešok
4 mrkvy
2 petržleny
1/2 zeleru
1 menší kaleráb
1 malý pór
2 kocky slepačieho bujónu bez glutamánu
soľ, mleté biele korenie
čerstvá petržlenová vňať
Knedličky:
1 zväzok bazalky
250 g mäkkého tvarohu
100 g krupice
1 vajce
soľ, mleté korenie
muškátový oriešok
Umytú sliepku alebo kuracie chrbty vložíme do hrnca so studenou vodou a na miernom ohni necháme zovrieť a varíme 15 minút.
Medzitým si očistíme zeleninu a vložíme ju do hrnca spolu s kockami bujónu. Pri nízkej teplote varíme domäkka. Občas pozbierame penu, ale nemiešame. Keď je zelenina a sliepka uvarená, tak polievku precedíme a nakoniec ju osolíme a okoreníme.
Pripravíme si knedličky: Listy bazalky nakrájame nadrobno. Z tvarohu odlejeme vodu, pridáme krupicu, vajíčko, bazalku a všetko spolu vymiešame dohladka. Nakoniec ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška a premiešame. Dvoma lyžičkami vykrajujeme malé knedlíčky, tak aby boli okrúhleho tvaru. Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a hneď ako vyplávajú na povrch vyberáme.
Do hlbokých tanierov alebo misiek vložíme zeleninu nakrájanú na rezančeky, pridáme knedlíčky, kúsky mäsa a zalejeme horúcou polievkou. Nakoniec ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára