Jahňacie mäso so zeleninou
2 ks jahňacieho mäsa zo stehna
3 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie, soľ
grilovacie korenie
škorica, oregano
čerstvý tymián
1 stredne veľký pór
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 menší balkažán
cherry paradajky
zemiaky
3 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie, soľ
grilovacie korenie
škorica, oregano
čerstvý tymián
1 stredne veľký pór
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 menší balkažán
cherry paradajky
zemiaky
Mäso umyjeme a osušíme. Očistený cesnak nakrájame po dĺžke a prešpikujeme s ním mäso. Potom mäso osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a oreganom.
Dno pekáča vymastíme olivovým olejom, poukladáme nakrájanú zelenú časť póru na to položíme pár vetvičiek tymiánu a navrch položíme pripravené jahňacie mäso.
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, osolíme a poukladáme ich okolo mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 185 až 190°C a pečieme domäkka približne 45 až 55 minút.
Medzitým si pripravíme dusenú zeleninu: Bielu časť póru nakrájame a dáme na panvicu s olivovým olejom a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané papriky, baklažán, cherry paradajky, mierne osolíme a dusíme do mäkka.
Upečené mäso nakrájame a podávame so zemiakmi a s dusenou zeleninou.
Doba prípravy: Dno pekáča vymastíme olivovým olejom, poukladáme nakrájanú zelenú časť póru na to položíme pár vetvičiek tymiánu a navrch položíme pripravené jahňacie mäso.
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, osolíme a poukladáme ich okolo mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 185 až 190°C a pečieme domäkka približne 45 až 55 minút.
Medzitým si pripravíme dusenú zeleninu: Bielu časť póru nakrájame a dáme na panvicu s olivovým olejom a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané papriky, baklažán, cherry paradajky, mierne osolíme a dusíme do mäkka.
Upečené mäso nakrájame a podávame so zemiakmi a s dusenou zeleninou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára