pondelok, 3. októbra 2011

Pomarančové tiramisu

Pomarančové tiramisu - recept
2 mandarínkové kompóty (po 300 ml)
125 ml šľahačkovej smotany
250 g syra mascarpone
250 g jemného tvarohu
3 - 4 PL práškového cukru (podľa chuti)
3 PL pomarančového likéru
200 - 250 ml pomarančovej šťavy alebo pomarančový džús
cca 300 g dlhých piškót
kakao
plátky pomarančov na ozdobu

Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 3 lyžice pomarančového likéru a premiešame. Potom do tvarohového krému opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku a cca 50 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej formy rovnomerne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme polovicu odkvapkaných mandarínok a potrieme ich polovicou tvarohového krému. Na krém dáme vrstvu zvyšných mandarínok, na ktoré poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšný krém, povrch uhladíme a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním tiramisu posypeme kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pomarančové tiramisu - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore