nedeľa 15. januára 2012

Zapekaná kyslá kapusta

Zapekaná kyslá kapusta - recept
1 kg kyslej kapusty
400 g mletého mäsa
2 cibule
1 klobása
250 ml kyslej smotany
1 vrecúško uvarenej ryže
1 PL mletej sladkej papriky
drvená rasca, soľ
mleté čierne korenie,
olivový olej

V hrnci na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu bez šťavy a krátko podusíme.
Mleté mäso zmiešame s druhou cibuľou, ktorú sme tiež nakrájali nadrobno, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, mletú sladkú papriku, klobásu nakrájanú na kolieska a nakoniec uvarenú ryžu. Všetko dobre premiešame.
Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme trochou oleja a na spodok dáme polovicu kyslej kapusty, potom mäsovú zmes a zakryjeme zvyšnou kyslou kapustou.
Smotanu vymiešame a nalejeme na vrch pekáča. Prikryjeme a pečieme v rúre pri teplote 200°C asi 20 minút, potom odkryjeme a zapekáme ešte asi 20 - 25 minút.
Podávame samostatne alebo so zemiakovým pyré.
Doba prípravy:
Zapekaná kyslá kapusta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore