utorok, 15. mája 2012

Pohánková polievka

Pohánková polievka - recept
cca 100 ml pohánky
2 veľké zemiaky
250 g kyslej kapusty
2 - 3 PL kyslej smotany
1 - 2 ČL celozrnnej múky na zahustenie
2 strúčiky cesnaku
soľ, mletá červená paprika
mleté čierne korenie

Kyslú kapustu aj so šťavou dáme do hrnca, prilejeme vodu a varíme takmer domäkka. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a pohánku, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak treba prilejeme vodu a varíme domäkka.
V kyslej smotane rozmiešame múku, mletú červenú papriku a pretlačený cesnak. Potom do smotany prilejeme trochu vody z polievky (to preto, aby sa polievka nesekla) a dobre premiešame.
Nakoniec polievku zahustíme pripravenou kyslou smotanou, osolíme, okoreníme, ak treba prilejeme vodu a chvíľu povaríme. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pohánková polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore