Nátierka z avokáda
1 zrelé avokádo
1 strúčik cesnaku
2 PL jemného tvarohu
1 PL bieleho jogurtu
citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
2 PL jemného tvarohu
1 PL bieleho jogurtu
citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
Zrelé avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu. Pokrájame ju na menšie plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, pretože rýchlo oxiduje a stráca živiny.
Pridáme strúčik cesnaku, tvaroh, jogurt a všetko spolu rozmixujeme na jemnú nátierku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.
Hotovú nátierku podávame s celozrnným pečivom a obložené plátkami paradajky.
Doba prípravy: Pridáme strúčik cesnaku, tvaroh, jogurt a všetko spolu rozmixujeme na jemnú nátierku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.
Hotovú nátierku podávame s celozrnným pečivom a obložené plátkami paradajky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára