štvrtok, 3. mája 2012

Zapekaná pohánka so zemiakmi a údeným mäsom

Zapekaná pohánka so zemiakmi a údeným mäsom - recept
200 g pohánky
200 g údené morčacie filety
500 g zemiakov
1 väčšia červená cibuľa
olivový olej, strúhanka
soľ, mleté čierne korenie

Pohánku prepláchneme studenou vodou, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme, zabalíme do deky a necháme 20 minút stáť.
Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky, údené morčacie mäso tiež nakrájame na kocky.
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme údené mäso a chvíľu spolu opekáme. Potom pridáme zmäknutú pohánku (ak je veľa vody, tak ju zlejeme), zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre premiešame. Preložíme na vymastený a strúhankou posypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme 30 až 40 minút, kým povrch nieje zlatistý a zemiaky mäkké.
Podávame s uhorkovým alebo tekvicovým šalátom. Môžeme si pripraviť aj šalát z čerstvej zeleniny podľa chuti.
Doba prípravy:
Zapekaná pohánka so zemiakmi a údeným mäsom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore