utorok, 5. júna 2012

Ružové rezy

Ružové rezy - recept
7 vajec
8 lyžíc kryštálového cukru
4 balíčky malinového alebo jahodového pudingu
1/2 balíčka prášku do pečiva

Plnka:

500 ml mlieka
2 krémové prášky Zlatý klas
200 g Hery
150 g práškového cukru
rum podľa chuti
1 punčová poleva v prášku (polotovar)

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a potom do snehu, pridáme žĺtky, premiešame, pridáme pudingy zmiešané s práškom do pečiva a prešľaháme. Cesto dostane ružovú farbu, ktoré vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 - 20 minút.
Pripravíme si plnku: Z mlieka, práškového cukru a zlatých klasov za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a občas premiešame. Do vlažného pudingu postupne pridávame mäkkú Heru a vyšľaháme hladkú plnku, ktorú dochutíme rumom.
Vychladnuté cesto po dĺžke prekrojíme, natrieme plnkou a prikryjeme druhou polovicou cesta. Povrch polejeme polevou pripravenou podľa návodu. Hotový koláč necháme stuhnúť a potom nakrájame na rezy.
Doba prípravy:
Ružové rezy - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore