Chlebový nákyp
10 plátkov staršieho chleba alebo sendviča
100 g šunky
140 g syra nakrájaného na plátky
4 - 5 vajec
1 - 2 lyžičky cesnakovej pasty
100 - 150 ml mlieka
soľ, mleté čierne korenie
posekaná petržlenová vňať
100 g šunky
140 g syra nakrájaného na plátky
4 - 5 vajec
1 - 2 lyžičky cesnakovej pasty
100 - 150 ml mlieka
soľ, mleté čierne korenie
posekaná petržlenová vňať
Celé vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníme, prilejeme mlieko a ochutíme cesnakovou pastou.
Polovicu chleba alebo sendvičov namočíme do ochutených vajíčok a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy. Posypeme petržlenovou vňaťou, položíme plátky šunky a polovicu plátkov syra. Prikryjeme druhou polovicou chleba alebo sendviča, ktoré sme tiež namočili do ochutených vajíčok. Prikryjeme zvyšným syrom a polejeme zvyškom vajíčok. Dáme do vyhriatej rúry na 175 - 180°C a zapekáme 30 - 40 minút.
Podávame teplé s čerstvou zeleninou.
Doba prípravy: Polovicu chleba alebo sendvičov namočíme do ochutených vajíčok a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy. Posypeme petržlenovou vňaťou, položíme plátky šunky a polovicu plátkov syra. Prikryjeme druhou polovicou chleba alebo sendviča, ktoré sme tiež namočili do ochutených vajíčok. Prikryjeme zvyšným syrom a polejeme zvyškom vajíčok. Dáme do vyhriatej rúry na 175 - 180°C a zapekáme 30 - 40 minút.
Podávame teplé s čerstvou zeleninou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára