Pstruh v alobale
2 pstruhy
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
citrónová šťava
cca 100 g strúhaného syra
cca 30 g strúhanky
Rama
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
citrónová šťava
cca 100 g strúhaného syra
cca 30 g strúhanky
Rama
Vyčistené ryby umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme zvonku aj zvnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na plech dáme dva kusy alobalu, ktoré dôkladne natrieme Ramou a ryby na ne uložíme.
Najemno strúhaný syr zmiešame so strúhankou a zmesou posypeme celý povrch rýb. Alobaly dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla šťava. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 25 - 30 minút podľa veľkosti rýb.
Podávame na alobale so zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina alebo šalát.
Doba prípravy: Najemno strúhaný syr zmiešame so strúhankou a zmesou posypeme celý povrch rýb. Alobaly dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla šťava. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 25 - 30 minút podľa veľkosti rýb.
Podávame na alobale so zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina alebo šalát.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára