Kolieska s rascou
350 g hladkej múky
1 a pol lyžičky sušeného droždia
soľ
100 g masla
150 g bryndze
3 PL hustej kyslej smotany
1 vajce
žĺtok na potretie
na posypanie celá rasca, sezam alebo iné semiačka podľa chuti
1 a pol lyžičky sušeného droždia
soľ
100 g masla
150 g bryndze
3 PL hustej kyslej smotany
1 vajce
žĺtok na potretie
na posypanie celá rasca, sezam alebo iné semiačka podľa chuti
Do misky dáme preosiatu múku a zmiešame ju so sušeným droždím. Pridáme zmäknuté maslo, bryndzu, kyslú smotanu, vajce a soľ. Všetko spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odpočívať.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a vykrojíme kolieska. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme žĺtkom, posypeme celou rascou a morskou hrubozrnnou soľou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme dochrumkava cca 20 minút.
Z koliesok si môžeme pripraviť plnené žemličky: V strede ich prekrojíme, potrieme maslom a obložíme šunkou, syrom a paradajkou. Podávame ako chuťovku k pivu alebo vínu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a vykrojíme kolieska. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme žĺtkom, posypeme celou rascou a morskou hrubozrnnou soľou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme dochrumkava cca 20 minút.
Z koliesok si môžeme pripraviť plnené žemličky: V strede ich prekrojíme, potrieme maslom a obložíme šunkou, syrom a paradajkou. Podávame ako chuťovku k pivu alebo vínu.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára